Maritozzi Sorani



            



Maritozzi Sorani are a traditional dessert from Lazio, it is a sweet raisin bread.
Manitoba flour : (Farina Manitoba) is flour made from the Manitoba variety of hard Wheat, grown in Canada and the States its higher in protein 
The label on some flours will have a  "W" on the package, or a "0".




THE ORIGINAL RECIPE IS FOR ABOUT 10-12  LARGER ONES 
RECIPE:
The recipe makes 12 Maritozzi

(4 cups) 1 kg. Manitoba flour
(3/4 cup) 150 gr. Sugar
1 cubes of fresh cake yeast(about 25 gr.)
(or 3 packets of dry yeast about 21 gr.) 
1 egg
(2 1/4 cups) 500 ml. milk
1 tbs. vanilla
1 grated lemon rind
(1 cup) 200 ml. corn oil 
1/2 cup Raisins /chocolate chips

First, I dissolved the yeast in warm milk, 

Mixed the sugar and the egg getting a frothy mixture add the oil. 
Take your milk with yeast adding to this mixture.
Gradually add the flour to form a soft dough. Proceed to place the dough on the counter top working the dough a little, add the raisins, that you placed warm water drain well adding a little flour then proceed to place these in the dough your kneading.
This then will proff covered for two hours until the dough has doubled. When done split the dough into 12 pieces and forme elongated oval shape.You can make these round also. 
Place these pieces directly on the baking sheet lined with parchment paper I covered again with the waiting a bit 'that they levitate agin a little about 20  minutes, you will see them expand into a larger form. 
Set the oven at 350 degrees for 15-20 minutes, or till golden brown.
Has they come out nice and hot a bit 'of water over them allows you to add the sugar that will adhere nicely. (watch video) 

Enjoy your delicious Maritozzi, good to eat at breakfast with a nice cup of coffee or a snack with juice!

NOTE: I USUALLY MAKE A HALF OF THIS RECIPE IT MAKES ABOUT 10- 100 GR. EACH FOR ABOUT 6  




Ricetta in Italiana:

La ricetta è per 10-12 Maritozzi


Gli ingredienti sono:
1 kg. farina di Manitoba
150 gr. zucchero semolato
1 cubetti di lievito (25gr)
1 uovo
500 ml. latte 
1 bustina di vanillina oppure un cucchiaio di estratto di vaniglia
La buccia di un limone grattugiato 
200 ml. di olio di semi  
80/100 gr. di uvetta oppure gocce di cioccolato

Indicazioni: 

Per prima cosa, ho sciolto il lievito nel latte tiepido, dopodiché ho sbattuto lo zucchero e l'uovo ottenendo un impasto spumoso, dopo ho aggiunto l'olio. Poi ho aggiunto il latte con il lievito. Pian piano aggiungo la farina fino ad ottenere un morbido impasto. L'ho posato sul piano da lavoro per un po', successivamente ho aggiunto l'uvetta e ho lasciato riposare per un'oretta o due fino a quando l'impasto non è raddoppiato. Quindi, l'ho diviso in 12 pezzi con una forma ovale allungata.
Ho messo i pezzi direttamente sulla teglia con carta forno, ho coperto di nuovo con la pellicola aspettando un po' che lievitasse ancora (20 minuti circa).
Ho infilato nel forno a 180 gradi per 15-20 minuti. Appena usciti ho messo un po' di acqua sopra e ho sparso dello zucchero. 

Ecco a voi i buonissimi maritozzi Sorani buoni da mangiare a colazione con un bel caffè o a merenda con una spremuta!



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