A beautiful picture of Tropea, Italy I'm under one of them with my Rice Salad Una bella foto di Tropea io sto sotto una di quelle con la mia Inslada di Riso |
Ah Summer, so hot that the last thing the Italians want is a heavy pasta! So you will see under those beach umbrella’s around noon everyone with a cold salad (no pasta) but with rice salad they love.
Everyone brings a different twist to it but the basic recipe will follow and then I will list different items you can put in the salad,
Since Italy is surrounded by oceans, it comes easy to us to utilizes Tuna, its fast and always a stable in Italy, the Tuna is quite nice, they also come it in glass jar so you really can see all to the tuna almost in its form, right now in the dead of summer we have so many vegetables but funny they used a canned ones in these recipes, called “Giardiniera” meaning everything from the garden, carrots, white broccoli, red peppers, small onions, pickles, and turnips that they have canned in white vinegar giving the dish a fresh taste.
Our family version is below, then I will give you some other ideas,
So off to the beach now with this wonderful Rice Salad.
orignal Rice Salad with Tuna Insalada con Tonna originale |
Insalata di Riso ( Rice Salad )
2 cups Rice
160 oz. Giardiniera ("Mazzetti" available throughout the usa)
4 Hard Boiled Eggs
1 cup chopped Olives black or green
1 5 oz. can of Tuna (if possible get the one in olive oil)
1/2 cup of Olive oil
1 tsp . salt
Some Salad to garnish
Follow directions on cooking rice, drain set aside let cool in a bowl you will be adding the ingredients below:
Drain the giardiniera, olives, chop into small pieces
Drain your tuna if its in water,
Cut the hard boiled eggs into pieces
Add the above to your rice, adding that ½ cup of olive oil make sure you have mixed all place in fridge and cool.
I usually made it the night before it keeps well.
The above is the original simple Rice Salad now. . . . .
We have threw the years changed it up ! Her are some of the ingredients you can add it will make it richer tasting don’t go crazy use the base recipe then add a few extras, just change out your grain, add always your basic first.
I have replaced the rice for a 3 grain rice, barley, orzo I feel more healthy
Or use the brown rice healthy also
You can use farro a great grain with barbecued veggies
You can use canned salmon
You can add hot dog kids love it ( of course use chicken or turkey) no cooking just cut them up
You can add pieces of deli ham , deli chicken, deli turkey (not fresh not enough taste)
You can add canned shrimp
You can add capers
You can add fresh small tomatoes or cut them in half
You can add fresh vegetable, carrots, celery, cucumber , fresh tomatoes
You can add barbecued vegetable its best with the 3 grains, zucchini, eggplant , corn on the cop
You can add canned corn
You can add frozen peas or fresh
You can add cheeses , usually Swiss cheese
You can add a "Giardiniera in Oil " just do not add oil
orzo Salad Insalada di orzo |
Rice salad with peas Insalada di riso on piselli |
Rice Salad with Farro and barbequed veggies and cappers Insalata di Riso con Farro verdure grilliate con capperi |
I feel the choice is up to you, it will make a lot and not more than 2 days seams like the acid will wilt a lot of the ingredients, make smaller batches if you are alone or going to bring it to work, use the small tuna can or packet and add your rice or mixture.
I hope to see your idea’s and enjoy this old time Summer favorite grate at big summer pool side parties or just a great dish by itself with a fruit afterwards.
Ricetta Italiana:
Ah estate, così caldo e l'ultima cosa che gli italiani vogliono è una pasta pesante! Così si vedrà sotto quelle ombrellone verso mezzogiorno tutti con una insalata fredda, con una bella insalata di riso.
Ognuno porta un tocco diverso, ma la ricetta di base seguirà e poi vi mostrerà i diversi elementi che si possono mettere in insalata,
Dal momento che l'Italia è circondata da oceani, si viene facile a noi utilizza il Tonno, l'estate l'abbiamo tutti in casa il tonno, quello in vaso di vetro e davvero buono, può vedere tutto per il tonno quasi nella sua forma, in questo momento di estate abbiamo tante verdure, ma noi usiamo in queste ricette, la "Giardiniera", che significa tutto da giardino, carote, broccoli bianco, peperoni rossi, piccole cipolle, sottaceti, e rape che hanno conservato in aceto bianco dando al piatto un gusto fresco.
La nostra versione e di base, con qualche idea come la poi cambiare un po.
Quindi via alla spiaggia ora con questo meraviglioso insalata di riso.
Insalata di Riso
400 gr. Rice
250 gr. Giardiniera
4 uova bollite
200 gr. di Olive nere oh verde in salamoia
200 gr. di Tonno (se e possible in olio olive )
100 gr. di olio di Olive
sale q.b.
Seguire le indicazioni sulla cottura del riso, scolare lasciare raffreddare in una ciotola verrà aggiunto gli ingredienti di seguito:
Scolate la giardiniera, olive, tagliare tutto a pezzetti
Scolate il tuo tonno se in acqua,
Tagliare le uova sode in pezzi
Aggiungere il sopra al riso, aggiungendo che olio d'oliva, assicurarsi di aver mescolato tutto, posto in frigo.
Io di solito lo faccio la sera prima si mantiene bene.
Quanto sopra è la semplice insalata di riso originale ora. . . . .
Abbiamo aggiunto nei anni cambiadolo up po ! Ecco alcuni degli ingredienti che è possibile aggiungere lo renderà più ricca, non aggiungere troppo,fai sempre la ricetta di base quindi aggiungere qualche extra, basta cambiare il tuo grano, aggiungere sempre gli ingrediente di base.
Ho sostituito il riso per i tre grani riso, orzo, orzo mi sento più sano.
Oppure utilizzare il riso integrale
È possibile utilizzare il farro grande grano con verdure alla brace
È possibile utilizzare il salmone in scatola
È possibile aggiungere per bambi hot dog lorolo amano (ovviamente prova pollo o tacchino) a crudo
È possibile aggiungere pezzi di prosciutto,pollo,tacchino a dadini quello affettato
È possibile aggiungere gamberetti in scatola
È possibile aggiungere i capperi
È possibile aggiungere pomodorini freschi o tagliateli a metà
È possibile aggiungere verdure fresche, carote, sedano, cetrioli, pomodori freschi
È possibile aggiungere verdure alla brace, zucchine, melanzane sta bene sul riso misto
È possibile aggiungere il mais in scatola
È possibile aggiungere i piselli surgelati o freschi
È possibile aggiungere i formaggi, formaggio di solito svizzero a cubetto
È possibile aggiungere un "Giardiniera in Oil" ( non aggiungere olio)
Qui la scelta sta a te, questo ne farà molto e non tenere più di due giorni,l'acedo nella gardiniera appassirà un sacco di ingredienti, fanno lotti più piccoli se si è da soli o se lo re a portare al lavoro, utilizzare il tonno piu piccolo
Spero di vedere la tua idea ! Queste estate al sole! Gia forse ci vediamo sotto l'ombrellone?non dimenticare la frutta freca e sempre rinfrescante !
Comments
Post a Comment