Italian Apple Pie we call this " Torta cuor di mela" this is a very easy double layer butter tart with a cooked apple filling , when i make this for family or relatives they all say it tastes like a apple pie! since there is some cinnamon in it brings bake memories of a apple pie!
Apples now the months of fall are abundant here in Italy and i use always a variety so i get the sweet from the yellow golden to the tart ones.
Lets get cooking and remember i really would like your feed back, or pictures of the one you make
Ingredients :
Filling
4 Apples
1/3 cup of Sugar
1 lemon squeezed
1 1/2 tsp. cinnamon
Peel your apples cut them in 6 pieces each apple, place into a heavy sauce pan add of your sugar
and 3 tbs. of lemon you squeezed. Place on a medium flam or heat for 10 minutes, and drain the apple mixture, set aside, you will need it at the end. You should have a mush up looking filling, you can if you like mash it up and have an apple sauce constancy its up to you.
Ingredient for pie crust:
1/3 cup butter soften
1/2 cup sugar
1 egg
1 3/4 cup flour
1 tsp. of baking power
1 tsp. of cinnamon
Get your soften butter with sugar and make a cream to this add your egg and mix well.
Add your flour to this mixture, you will get a SOFT dough , working it lightly make into a ball
placing it onto plastic wrap make a flatten package and place in fridge at least 30 minuets.
come out also it left it to moist on the bottom) I think a spring form pan would work well, or a round Pyrex dish where you can leave it in.
Now don't worry about this next step this will not all come off the plastic wrap so try to place as much as you can by turning the plastic upside down and into the pan, if it breaks NO PROBLEM just fix it up by patching it up patting it in the rips.
Place your cooked apple distribute them on the top of this pie crust and your cinnamon now by sprinkling it on the top of the cooked apple. Get your top pie crust ready carefully placing it on the top of the apple mixture, grab the two pie crust and close it toward the inside of the pie, by pressing the two pieces together and closing the pie.
Remember that liquid you got from the apples go ahead and brush it on the top and sprinkle a 1 tbs. sugar all around.
Place in 350 preheated oven for 30/35 min till golden ! cool it down well.
In Italiano
Ingredienti per la marmellata
4 mele
80 grammi zucchero
1 succo di un limone
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Crostata
80 grammi di burro
1 uovo
100 gr. di Zuccchero
250 grammi di farina tipo 0
1 cucchiaino di lievito per dolci
1 cucchiaino di cannella
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Per guarnire 1 cucchiaio di zucchero
Procedimento
Una torta di mele che ricorda l’apple pie americano, con le mele racchiuse in uno scrigno di pasta frolla. La frutta viene ridotta a fettine e cotta brevemente con poco zucchero e aromatizzata con la cannella. Se invece preferite le preparazioni cremose potete provare a realizzare anche questo cremoso di mele e fragole.
Procedimento
Preparare la pasta frolla lavorando il burro con 100 grammi di zucchero, poi unire l’uovo e amalgamare il tutto.
Aggiungere la farina setacciata assieme al
lievito e impastare rapidamente. Formare una palla e far riposare in frigorifero per almeno 30 minuti, ricoprendola con la pellicola alimentare.
Sbucciare le mele, tagliarle in quarti e ricavare da ogni quarto 4 fettine. Metterle in una ampia casseruola con 3 cucchiai di succo di limone e 80 grammi di zucchero. Far cuocere le mele coperte a fuoco medio per 10 minuti circa, poi scolarle e recuperare il liquido di cottura.
Stendere 3/5 della pasta a 3 millimetri di spessore e rivestire con questa una tortiera da 24 centimetri di diametro ben imburrata lasciandola debordare abbondantemente.
Distribuire in modo uniforme il composto di mele sopra la pasta. Aromatizzare con la cannella il liquido di cottura, filtrarlo e versarne metà sopra le mele.
Stendere la pasta rimasta e ricavarne un disco per coprire la torta . Ripiegare i lembi debordanti della base di pasta e sigillare premendo con le punte delle dita.
Spennellare la superficie con l’altra metà del liquido di cottura e spolverizzare uniformemente la superficie con i 2 cucchiai di zucchero.
Passare in forno a 180 gradi per 30/35 minuti finché la superficie non acquisirà un bel colore dorato.
Lasciare raffreddare la torta prima di sformarla e cospargerla di zucchero a velo.
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