Braided Buns Brioche
These delicious braided buns are another family favorite, they are soft and delicious with a cup of coffee or tea, they seam a little like small panettone similar in taste.
What I like about this Brioche-bun is that it a fast easy recipe with 20 min intervals
20 to make
20 first rise
20 second rise
20 to cook
You can have fun adding different dried fruits
of course the original recipe call for raisins, but you can add chocolate chips, chocolate or white, you can add dried cranberry of chop up your favorite dried fruit into small small pieces .
Remember cooking is not a science but have fun trying out different things
Recipe:
1st phase
In a small bowl
2 oz. of cake yeast or 1- 1/4 oz packet of dry yeast or 2 1/4 tsp of dry yeast
1 tbs. of sugar
1/3 c. milk lightly scalded
PLACE THESE 3 INGREDIENTS AND LET STAND FOR 5 MIN.
2 nd phase ( all ingredients at room temp)
2 1/3 c. of flour
3 Tbs. of butter ( no substitute)
2 1/2 Tbsp.
of sugar
2 eggs
1 tsp. vanilla
1 Tbs. lemon peel
Take all the above ingredients in a mixer or in a bowl, butter, sugar, eggs, vanilla, lemon peel, and your yeast that has proofed, mix slowly add your flour till you get an elastic ball that comes away from your mixer bowl, or if you are mixing it by hand it will be elastic and a little sticky.
Place in a bowl cover and set in a lighted oven for 20 min.
TRICK ADD A SMALL BOWL OF BOILING WATER INTO THE OVEN TO HELP WITH THE RISE.
3rd phase
At this point your dough will have risen and formed a few air pockets! good! now divided into 6 pc. or weight (100 gr.)them so they are the same size.
Each piece needs to be divided as per picture into 3 pieces and rolled so you can make the braids.
Making sure to close both ends.
Place them on your parchment lined pan, brush them with your egg wash and place them apart enough so when they rise they have room and wont touch each other.
Place again in a lighted oven for 20 min.
This is your last rise, next you're ready for baking at 350 degrees for 20 min.
Meanwhile while these are baking prepare your glaze
3 Tbs. sugar
3 Tbs. water
Meanwhile while these are baking prepare your glaze
3 Tbs. sugar
3 Tbs. water
boil this syrup till thicken, when your braided buns come out still warm on that parchment paper
brush them and top with the sugar granular or leave them just covered in the glaze.
When your braids are golden and you can see them within a 20 min time place them on a wire rack and brush them with the sugar glaze and sprinkle the sugar on top or just brush them with the sugar they will shine!
Hope this was a good explanation of the braid recipe enjoy them with a cup of coffee or tea
MANGIA MANGIA !
Ricetta in Italiano
Hope this was a good explanation of the braid recipe enjoy them with a cup of coffee or tea
Ricetta in Italiano
Le Trecce
Per il primo impasto
25 gr. di lievito di birra
1 cucchiaio di zucchero
80 ml. di latte tiepido
prendete questi primi tre ingredienti e metti in una ciotola per 5 min.
Prendete il primo impasto in una ciotola , latte tiepido, zucchero, copritelo con cellophane e fallo stare 5 min. fino avere una schiuma sopra.
per il secondo impasto
300 gr. faina
40 gr. di burro fuso
30 gr. di zucchero
2 uova
1 bustina di vaniglia
1 presa di scorza di limone grattugiato di arancia
Prendi tutti gli ingredienti sopra in un mixer o in una ciotola, burro, zucchero, uova, vaniglia, scorza di limone e il tuo lievito di sopra , mescola lentamente aggiungi la farina fino a ottenere una palla elastica che si stacca dalla ciotola del mixer, o se lo stai mescolando a mano sarà elastico e un po 'appiccicoso.
Mettere in una ciotola e mettere in forno acceso per 20 minuti.
TRUCCO AGGIUNGI UNA PICCOLA CIOTOLA DI ACQUA BOLLENTE NEL FORNO PER AIUTARE CON L'ALBA.
Per la 3 terza phase
A questo punto la tua pasta sarà lievitata e si sono formati alcune sacche di bollicine!
ora dividi in 6 pezzi. o peso (100 gr.) in modo che abbiano le stesse dimensioni.
Ogni pezzo deve essere diviso come in foto in 3 pezzi e arrotolato in modo da poter realizzare le trecce.
Assicurarsi di chiudere entrambe le estremità.
Mettili sulla teglia foderata di carta forno, con una spazzola passi le uova metti le tua treccine abbastanza lontano da una e altra in modo che quando si alzano abbiano spazio e non si tocchino.
Mettere di nuovo in forno acceso per 20 minuti.
Questa è la tua ultima lievitazione, poi sei pronto per la cottura a 350 gradi per 20 minuti.
Nel frattempo mentre questi cuociono, prepara la tua glassa
3 cucchiai. zucchero
3 cucchiai. acqua
Nel frattempo mentre questi cuociono, prepara la tua glassa
3 cucchiai. zucchero
3 cucchiai. acqua
fai bollire questo sciroppo fino ad addensare, quando i tuoi panini intrecciati escono ancora caldi su quella carta pergamena
spazzolarli e ricoprirli con lo zucchero granulare o lasciarli appena coperti nella glassa.
Quando le tue trecce sono dorate e puoi vederle entro 20 minuti, posizionale su una gratella e spazzolale con la glassa di zucchero, cospargendo lo zucchero o semplicemente spazzolando con lo zucchero che brilleranno!
Spero che vi e piaciuta questa ricetta, fatti un per caffe e gustate le trecce !
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